Beslenme Dostu Okul Projesi ve Okulda Sağlığın Korunması Programı kapsamında yaptığımız "Haftanın Meyvesi" etkinliğinde, bu haftanın meyvesi olan kayısıyı tüm sınıflarda öğrencilerimizle afiyetle yedik, sağlıklı beslendik.
Beslenme Dostu Okul Projesi ve Okulda Sağlığın Korunması Programı kapsamında, bu hafta okulumuzda turşu kurduk. Mevsimi olması nedeniyle de turşumuzu lahana ve havuç turşusu olarak kurduk. Turşumuzu kurarken yerel su markamız olan Kalabak Suyunu tercih etmeyi de unutmadık.
Öğrencilerimiz, “Turşu Kurma” etkinliği ile sebzelerin saklanma koşullarını, kokularını, tatlarını, renklerini ve mayalanma durumlarını gözlemleyerek kalıcı bilgiler edindiler. Aynı zamanda öğrencilerimiz turşu kurmanın çok eğlenceli olduğunu ve yeni bir şey öğrenmenin güzel bir duygu olduğunu da bizimle paylaştılar.
Şimdi heyecanla kurduğumuz turşularımızı yiyeceğimiz günü bekliyoruz. Turşularımız hazır olduğunda kısır eşliğinde hep birlikte afiyetle yiyeceğiz. Sizleri de bekleriz.
“Turşu Kurma” etkinliğinde, sınıflarımızda bize eşlik eden, yardımcı olan velilerimize de emeklerinden, çabalarından, bize olan her türlü desteklerinden dolayı gönülden teşekkür ederiz.
Bakanlığımızın, Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü "Beslenme Dostu Okul Projesi" kapsamında, okulumuzda farkındalık eğitimleri ve etkinlikleri yapılmaya başlandı.Beslenme Dostu Okul Projesi ve Okulda Sağlığın Korunması Programı kapsamında yapılan "Haftanın Meyvesi" etkinliğinde bu haftanın meyvesi olan elmayı afiyetle yedik, sağlıklı beslendik.