Şbt

Arkadaşlarımı, ailemi, öğretmenimi seviyorum teması ile yola çıkan anaokulu A şubesi öğrencilerimiz,  14 Şubat Sevgi Günü'nde, sınıflarında  sevgi günü etkinlikleri yaparak güzel bir gün geçirdiler.

Şbt

Beslenme Dostu Okul Projesi ve Okulda Sağlığın Korunması Programı kapsamında yaptığımız "Haftanın Meyvesi" etkinliğinde, bu haftanın meyvesi olan muzu tüm sınıflarda öğrencilerimizle afiyetle yedik, sağlıklı beslendik.

Şbt

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı teknik personeli olan Çevre Mühendisi Serap ÜNAL tarafından okulumuz öğrencilerine; atık yağlar, atık piller, ambalaj atıklarının geri dönüşümü, iklim değişikliği ve sıfır atık konularında çevre eğitimi verildi. Sunumlar eşliğinde gerçekleştirilen eğitim sonrasında öğrencilerimize tohumlu kalemler ve İklim Kahramanları rozetleri hediye edildi. Çevre Mühendisi Serap ÜNAL’a, çevre konusunda öğrencilerimize vermiş olduğu bu güzel ve verimli eğitimden dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca bizden sonraki okullarda, öğrencilere vereceği eğitimlerinde ve meslek hayatındaki diğer çalışmalarında kendisine kolaylıklar ve başarılar dileriz.

Ock

2023/2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemini tamamlayıp, 19 Ocak 2024 Cuma günü sevgili öğrencilerimize karnelerini verdik. Bu sene; öğretmen, öğrenci ve velilerimizin üstün gayretleri, fedakârlıkları ve iş birlikleriyle başarılı ve bol aktiviteli bir dönem geçirdik. İkinci dönem de, başarılarımızla ve yepyeni etkinliklerimizle ilerlemeye devam edeceğiz.Şimdilik kısa bir mola veriyoruz. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

“Dönem Sonu Faaliyet Haftası”nın 4. günündeyiz. Bu kapsamda bugün okulumuzda  kermes yapıldı. Elde edilen kermes geliri MUTLU ÇOCUKLAR ve PAYLAŞIYORUZ PROJELERİ için kullanılacak. Etkinliğe katılan, emeği  geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Ock

3/A sınıfı öğrencilerimiz, Görsel Sanatlar dersinde,  krapon (grafon)  kağıtlarından, yuvarlama tekniği ile  birbirinden güzel çiçek resimleri yaptı.

Ock

"Dönem Sonu Faaliyet Haftası"nın 3. günündeyiz. Bu kapsamda bugün okulumuzda  film gösterimi, yetenek paylaşımı (taklit, dans, gösteri, şarkı söyleme) ve oyun saati (sınıf içi oyunlar)  yapıldı. Etkinliğe katılan tüm sınıflarımıza teşekkür ederiz.

Ock

Beslenme Dostu Okul Projesi ve Okulda Sağlığın Korunması Programı kapsamında yaptığımız "Haftanın Meyvesi" etkinliğinde, bu haftanın meyvesi olan portakalı tüm sınıflarda öğrencilerimizle afiyetle yedik, sağlıklı beslendik.

Ock

"Dönem Sonu Faaliyet Haftası"nın 2. günündeyiz. Bu kapsamda bugün okulumuzda  tecrübe paylaşımı  (sınıflar arası öğretmen değişimi), kitap okuma etkinliği  ve komedi saati (fıkra/sessiz sinema) yapıldı. Etkinliğe katılan tüm sınıflarımıza teşekkür ederiz.

Ock

3/A sınıfı öğrencilerimiz, Türkçe dersinde okudukları  “TAHTA KAŞIKTAN KUKLA YAPALIM” metninin ardından, Görsel Sanatlar dersinde  getirdikleri malzemeler ile birbirinden güzel kuklalar yaptılar. Yaptıkları kuklalarla, sınıfta  kukla gösterisi de hazırladılar. Bu güzel etkinlik ile öğrencilerimiz hem eğlendi hem de yaparak yaşayarak kalıcı öğrenmeyi gerçekleştirdi.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" düzenlenecek.

Bu kapsamda bugün okulumuzda  bilgi yarışmaları (genel kültür),  kelime oyunu (sözcük türetme) ve güzel sanatlar çalışması (kış mevsimi temalı resim çalışması) yapıldı. Etkinliğe katılan tüm sınıflarımıza teşekkür ederiz.

Ock

Enerji tüketimi konusunda bilinçlenmek, tasarruf için yapılabilecekleri açıklamak, gereksiz enerji kullanımının önüne geçmek, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ve  öğrencilerimizde bu bilincin farkındalığını sağlamak için 08-14 Ocak  2024  tarihleri arasında Enerji Verimliliği Haftasını kutladık.

Bu önemli hafta dolayısıyla, Enerji Verimliliği Kulübü öğrencilerimiz tarafından, okulumuzda, çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Enerji Verimliliği Kulübünde görevli olan Mustafa KELEM ve Eyüp YOLAL öğretmenlerimize ve kulüp öğrencilerimize; okulumuzda, Enerji Verimliliği  Haftasında farkındalık oluşturmak amacıyla yaptıkları bu etkinliklerden ve emeklerinden  dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Beslenme Dostu Okul Projesi ve Okulda Sağlığın Korunması Programı kapsamında yaptığımız "Haftanın Meyvesi" etkinliğinde, bu haftanın meyvesi olan kiviyi tüm sınıflarda öğrencilerimizle afiyetle yedik, sağlıklı beslendik.

Ock

Anaokulu A ve B  şubelerimizde;  uyku düzeni ve uykunun sağlığımız açısından önemi ile ilgili kazanımların daha kalıcı ve eğlenceli olması adına “Pijama Partisi” etkinliği düzenlendi.

Birbirinden sevimli pijamaları ile okula gelen  anaokulu A ve B şubesi öğrencilerimiz, yapılan etkinlikte keyifli anlar yaşadı.

Etkinlik kapsamında yanlarında getirdikleri uyku arkadaşları ile mini bir defile de yapan minik öğrencilerimiz, müzik eşliğinde çeşitli drama ve oyunlarla da unutulmaz dakikalar geçirdiler.

Ock

Beslenme Dostu Okul Projesi ve Okulda Sağlığın Korunması Programı kapsamında yaptığımız "Haftanın Sebzesi" etkinliğinde, bu haftanın sebzesi olan havucu tüm sınıflarda öğrencilerimizle afiyetle yedik, sağlıklı beslendik.