May

Beslenme Dostu Okul Projesi ve Okulda Sağlığın Korunması Programı kapsamında yaptığımız "Haftanın Sebzesi" etkinliğinde, bu haftanın sebzesi  olan salatalığı tüm sınıflarda öğrencilerimizle afiyetle yedik, sağlıklı beslendik.

May

Spor Kulübü öğrencilerimiz tarafından, okulumuzda, Bilişim Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler  düzenlendi.

Spor Kulübünde görevli olan Günay VARİŞ ve Abdülkadir YILDIRIM öğretmenlerimize ve kulüp öğrencilerimize; okulumuzda, Bilişim Haftasında farkındalık oluşturmak amacıyla yaptıkları bu etkinliklerden ve emeklerinden  dolayı teşekkür ederiz.

May

3. sınıf öğrencilerimiz, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında, Gökmeydan Spor Salonu’nda düzenlenen test ve ölçüm faaliyetlerine katıldı.

May

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında, atasözleri ve deyimler etkinliğimizde, bu haftaki deyimimiz “El üstünde tutmak.”

Bu deyim ile ilgili sınıflarımızda, boyama etkinliği yapıldı.

Nis

Beslenme Dostu Okul Projesi ve Okulda Sağlığın Korunması Programı kapsamında yaptığımız "Haftanın Meyvesi" etkinliğinde, bu haftanın meyvesi olan çileği tüm sınıflarda öğrencilerimizle afiyetle yedik, sağlıklı beslendik.

Nis

Trafik Güvenliği ve İlkyardım Kulübü öğrencilerimiz tarafından, okulumuzda, Trafik Ve İlkyardım Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler  düzenlendi.

Trafik Güvenliği ve İlkyardım Kulübünde görevli olan  Eda YAĞLI ve Engin KIRDÖK  öğretmenlerimize ve kulüp öğrencilerimize; okulumuzda, Trafik Ve İlkyardım Haftasında farkındalık oluşturmak amacıyla yaptıkları bu etkinliklerden ve emeklerinden  dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında, atasözleri ve deyimler etkinliğimizde, bu haftaki atasözümüz “Öfkeyle kalkan, zararla oturur.”

Bu atasözü ile ilgili sınıflarımızda “Tahmin Et ve Boya”  ve “Öfkeyle Kalkan, Zararla Oturur Atasözü Hangi Olay Üzerine Söylenebilir” etkinlikleri yapıldı.

Nis

Sağlık, Temizlik ve Beslenme Kulübü öğrencilerimiz tarafından, okulumuzda, Kanserle Savaş Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler  düzenlendi.

Sağlık, Temizlik ve Beslenme Kulübünde görevli olan Leyla İNKAYA ve Songül BOSTANCI  öğretmenlerimize ve kulüp öğrencilerimize; okulumuzda, Kanserle Savaş Haftasında farkındalık oluşturmak amacıyla yaptıkları bu etkinliklerden ve emeklerinden  dolayı teşekkür ederiz.

Nis

TBMM’nin açılışının ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yıl dönümü, okulumuzda törenle kutladık.

Okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin katıldığı programımız; okulumuzun bahçesinde, 23 Nisan 2024 Salı günü, saat 10.30'da, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Meslektaşımız Yasemin YILDIRIM'ın günün anlam ve önemini belirten konuşması, öğrencilerimizin hazırladığı oratoryolar, şiirler ve  müzikli gösteriler ile programımız devam etti. Ardından okulumuzda düzenlenen “HAYALİMDEKİ 23 NİSAN” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize madalyaları Okul Müdürümüz Mahfuz SEVİNÇ tarafından takıldı.

Programda emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş mücadelesi kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla yâd ediyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun inşallah.

Okul çapında düzenlediğimiz, “HAYALİMDEKİ 23 NİSAN” konulu resim yarışmasında, yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencilerimizi de ayrıca tebrik ederiz.

1. SINIFLARIN;

1.si Ebrar KOÇ (1/D),

2.si Miray ERDOĞAN (1-E),

3.sü Selahattin Aras ÖZGÜN (1-D),

2. SINIFLARIN;

1.si Asma OZBEK (2-F),

2.si Ensar KILIÇ  (2-A),

3.sü Arife ERGİN (2-E),

3. SINIFLARIN;

1.si Ayaz ÖZKAN   (3-C),

2.si Tarık ÇAMLI  (3-C),

3.sü Dünya AKBALIK (3-C),

4. SINIFLARIN;

1.si Eylül KARATAŞ (4-F),

2.si Elif Zehra AĞCAKAYA  (4-B),

3.sü Tuana Miray KARATAY (4-B).

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında, atasözleri ve deyimler etkinliğimizde, bu haftaki deyimimiz “Küplere binmek.”

Bu deyim ile ilgili sınıflarımızda, "boyama" ve “modelleme-somutlaştırma” etkinlikleri yapıldı.

Nis

3/A sınıfı öğrencilerimiz, Matematik dersinde geometrik cisimleri tanıdı ve yaratıcılıklarını kullanarak geometrik cisimlerden robot, şato ve ev modelleri yaptı. Bu çalışma ile öğrencilerimizin; 3 boyutlu düşünmeye teşvik edilmesi sağlanmış, geometrik cisimleri tanımaları pekiştirilmiş ve  yaratıcılıklarının geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Bu güzel etkinliği düzenleyen Hülya ÇOLAKOĞLU öğretmenimize teşekkür ederiz.

Nis

1/E sınıfı öğrencilerimiz, Matematik dersinde öğrendikleri “Saatler” konusunu, Serbest Etkinlikler dersinde yaptıkları birbirinden güzel  saat modelleri üzerinde çalışarak pekiştirdi. Bu şekilde öğrencilerimizin konuyu zevkli ve kalıcı öğrenmesi sağlandı.

Bu güzel etkinliği düzenleyen Hayriye Hilal KILIÇASLAN öğretmenimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz öğrencilerine ilk yardım eğitimi verildi.

Nis

Matematik derslerinde öğrendikleri “Kesirler” konusunu lezzetli bir etkinliğe dönüştüren 1/D sınıfı öğrencilerimiz, getirdikleri yiyecekleri eş parçalara bölerek bilgilerini pekiştirdiler. Her bir parçaya karşılık gelen kesir modellerini; bilişsel ve duyusal uygulama becerileriyle somutlaştıran öğrencilerimiz, ince motor becerilerini de sergileyerek eğlenceli bir matematik çalışması yaptılar.

Bu güzel etkinliği düzenleyen Fatma ÜZÜM öğretmenimize teşekkür ederiz.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında, atasözleri ve deyimler etkinliğimizde, bu haftaki atasözümüz “Bir elin nesi var, iki elin sesi var.”

Bu atasözü ile ilgili sınıflarımızda "PİKNİK" adlı hikâye okundu. Okunan bu hikâye ile ilgili öğrencilerimizle sohbet edildi. Okunulan hikâyenin hangi atasözünü anlattığı ve bu atasözünün anlamının ne olduğu üzerinde duruldu. Ardından bu atasözü ile ilgili  boyama çalışması yapıldı.